Acest site folosește cookie-uri pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Află mai multe
INSTITUTUL NATIONAL PENTRU SANATATEA MAMEI SI COPILULUI “ALESSANDRESCU-RUSESCU” este o unitate sanitara publica in subordinea Ministerului Sanatatii.
INSTITUTUL NATIONAL PENTRU SANATATEA MAMEI SI COPILULUI “ALESSANDRESCU-RUSESCU” este o unitate sanitara publica in subordinea Ministerului Sanatatii.
A fost fondat in anii 1949/1950, cu laboratoare de cercetare stiintifica si metodologie a retelei de sanatate pentru mama si copil si cu sectii cu paturi, grefate initial pe structura Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Polizu si, ulterior, a spitalului Clinic de copii Emilia Irza.
In anul 2016, in structura institutului, a fost integrat Centrul de excelenta in medicina materno-fetala, realizat printr-un proiect finantat din fonduri europene.
Tot in anul 2016 institutul a devenit institut national cu actuala denumire.
Componenta de Pediatrie are in structura 176 paturi pentru spitalizare continua impartite in 5 sectii clinice, 12 paturi de spitalizare de zi, farmacie, laboratoare, compartiment de radiologie si imagistica medicala CT, compartiment de asistenta sociala, biberonerie, bucatarie dietetica, ambulatoriu integrat cu cabinete in mai multe specialitati dintre care: oftalmologie, ORL, endocrinologie, dermatovenerologie, Centrul regional de genetica medicala (Judete arondate: Arges, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Ialomita, Prahova, Teleorman, Tulcea, Constanta si Mun. Bucuresti), Centrul regional pentru managementul bolii celiace Bucuresti, Centrul regional de mucoviscidoza Bucuresti, etc.
Componenta de Obstetrica Ginecologie are in structura 335 paturi pentru spitalizare continua impartite in 4 sectii clinice, 5 paturi de spitalizare de zi, bloc operator, sterilizare, farmacie, laboratoare, unitate mobila pentru depistarea cancerului de col uterin, unitate de asistenta tehnica si management, compartiment transport neonatal specializat, ambulatoriu integrat cu cabinete de neonatologie si de obstetrica – ginecologie.
La nivelul unitatii functioneaza Centrul de medicina materno-fetala unde exista bloc operator, sterilizare, laboratoare de analize medicale si imagistica medicala, spitalizare de zi, telemedicina.
In cadrul Centrului de Sanatate Mintala exista stationar de zi cu 20 de locuri.
Activitate de cercetare: laborator de cercetare in pediatrie si obstetrica sociala, laborator de cercetare pentru depistarea precoce a cancerului mamar, colectiv de cercetare pentru sanatate mintala si recuperarea copilului cu handicap, colectiv de programe si metodologie, nucleu de cercetare medicina materno-fetala.
Aparat functional.
Email Componenta de Obstetrica-Ginecologie: polizu@insmc.ro
Email Centrul de Sanatate Mintala: sanatatemintala@insmc.ro